Vi har bagt squashkage mange gange, men tidligere lavede vi kagen efter en traditionel opskrift, der var fyldt med sukker og almindelig hvedemel. I dag ville vi lave squashkagen på den sunde måde, så alt sukker blev erstattet med dadler og honning, og den almindelige hvedemel blev udskiftet med fuldkornsproduktet hvid hvede. Vi er blevet super tilfredse med resultatet.

Ingredienser:

4 æg

2 dl koldpresset rapsolie

100 g dadler uden sten

50 g honning

300 hvid hvedemel (ikke almindeligt hvedemel, men et fuldkornsprodukt)

2 squash ca. 700 g

200 g mørk chokolade 70%

1 tsk. salt

5-6 tsk. kanel

2 tsk. vaniljepulver

2 tsk. natron

0,25 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde:

Stenen tages ud af dadlerne, og blendes med olie og honning. Dadelmassen blandes med æg og piskes på røremaskine eller med håndmikser i ca. 5 minutter, til du har en luftig masse.

Derefter kommes mel, natron, bagepulver, salt kanel og vaniljepulver i og røres godt.

Squash rives og kommes i og til sidst vendes den grofthakkede chokolade i dejen.

Kagen kommes i en lille bradepande 25×35 cm, og bages i 20 minutter i en forvarm ovn på 180 grader varmluft.

Halvdelen af chokoladen kan erstattes med samme mængde mandler.