Disse boller er helt fantastiske at få lige fra ovnen som eftermiddagsbolle eller morgenbolle.

12-14 stk.

Ingredienser:

  • 100g frossent spinat
  • 175g revet gulerod
  • 50g gær
  • 3½ dl lunken vand
  • 400g hvid hvede
  • 100g rugmel
  • 5g havsalt
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk A38

Fremgangsmåde:

Gæren opløses i det lunkne vand i en røremaskine.

Riv gulerødderne og vrid og hak spinaten groft. Hæld det derefter i skålen.

Tilsæt de øvrige ingredienser og rør/ælt dejen grundigt i ca. 5 min.

Dæk skålen til med et viskestykke, og lad dejen hæve i 30 min.

Læk bagepapir på en bageplade, og form bollerne med 2 skeer (skeerne kan dyppes i koldt vand, hvis de bliver for klistret)

Lad bollerne efterhæve i 30 min.

Tænd ovnen på 200 gradervarmluft, og bag dem til de er smukt gyldne – ca. 20 min.

Nyd dem lune lige fra ovnen med smør til.