Disse boller er helt fantastiske at få lige fra ovnen som eftermiddagsbolle eller morgenbolle.
12-14 stk.
Ingredienser:
- 100g frossent spinat
- 175g revet gulerod
- 50g gær
- 3½ dl lunken vand
- 400g hvid hvede
- 100g rugmel
- 5g havsalt
- 2 spsk rapsolie
- 2 spsk A38
Fremgangsmåde:
Gæren opløses i det lunkne vand i en røremaskine.
Riv gulerødderne og vrid og hak spinaten groft. Hæld det derefter i skålen.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør/ælt dejen grundigt i ca. 5 min.
Dæk skålen til med et viskestykke, og lad dejen hæve i 30 min.
Læk bagepapir på en bageplade, og form bollerne med 2 skeer (skeerne kan dyppes i koldt vand, hvis de bliver for klistret)
Lad bollerne efterhæve i 30 min.
Tænd ovnen på 200 gradervarmluft, og bag dem til de er smukt gyldne – ca. 20 min.
Nyd dem lune lige fra ovnen med smør til.
Skriv en kommentar