Det er altid dejligt med en skive rugbrød, og når det er friskbagt og stadig lunt er det endnu bedre. Dette brød er virkelig lækkert og holder sig frisk i en lille uges tid.
Ingredienser:
3 dl vand
6 g gær
1 spsk honning
75 g surdej eller ¾ dl A38
200 g knækkede rugkerner eller skårne rugkerner
150 g græskarkerner
50 g hørfrø
250 g rugmel
10 g salt
Olivenolie til smøring af form
Fremgangsmåde:
Bland vand, gær og surdej/A38 sammen i en skål. Tilsæt honning og rør rundt. Resten af ingredienserne tilsættes og det røres godt og gerne i op til 10 minutter. Hvis der anvendes surdej, skal der evt. en dl. vand mere i.
Smør en form med olivenolie. Tag 75 g dej fra til surdej og sæt den på køl. Resten af dejen hældes i den smurte form. Dejen fordeles jævnt og pensles med lidt olivenolie.
Dejen sættes på køl til næste dag minimum 12 timer med vitavrap/klar film over.
Tænd ovnen på 175 grader, og bag rugbrødet i 1 1/5 time. Rugbrødet tages ud af formen og køles af på risten.
Skriv en kommentar