Svampet krydderkage fyldt med sunde ingredienser og helt uden sukker. I kagen er der bl.a. søde kartofler, valnødder, sund olie. 70% chokolade og selvfølgelig masser af krydderier.

Ingredienser:

100 g dadler uden sten

50 g honning

4 æg

400 g revet sød kartoffel

1 æble

150 g rapsolie

150 g hvid hvede

50 g fuldkornshvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

2 tsk stødt kardemomme

4 tsk stødt kanel

1,5 tsk stødt ingefær

½ tsk salt

50 g valnødder

50 g mørk chokolade 70%

Fremgangsmåde:

Ovnen tændes på 175 grader varmluft. Blend dadlerne med honningen – det bliver en ret klistret masse.

Slå æggene ud i en rørskål, tilsæt dadelmassen og pisk det godt sammen, så det bliver luftigt.

Skræl og riv de søde kartofler på den grove side på rivejernet. Æblet rives også og gerne med skrællen på. Begge dele røres i dejen sammen med rapsolie.

Bland de tørre ingredienser, mel, bagepulver, natron og alle krydderierne sammen og det vendes i dejen, sammen med de groft hakkede valnødder og chokolade.

Dejen hældes i en springform der er smurt med olie. Kagen bages i 40 minutter.