Lækker og sund aftensmad, der er kødsovs på hvidkål, hvor hvidkålen fungere som erstatning for det kuldhydrat tunge pasta. Til topping har vi i dag valgt forskellige grøntsager samt avokado.

Ingredienser:

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 store gulerødder
  • 1 squash
  • 1/2 spsk. Paprika
  • 1 ds. hakket tomater
  • Salt og peber
  • ½ hvidkål
  • Rapsolie
  • Topping:
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 1 rød peber
  • Persille

Fremgangsmåde:

Det hakkede oksekød svitses i en gryde med olie. Løg og hvidløg hakkes fint og kommes i gryden og svitses sammen med kødet. Gulerødder og squash rives på rivejernet på den grove side og kommes i gryden, og svitses godt med kød og løg.

Når alle grøntsagerne og kødet er svitset godt, kommes de hakkede tomater i. Retten tilsættes salt, peber og paprika og det hele simrer i 15-30 minutter.

Hvidkålen snittes fint og kommes i en skål. Tomater, peber og avokado skæres i små tern og kommes i hver deres skåle.

Lige inden servering smages kødsovsen til med evt. mere salt og peber.

Det hele serves i skåle, så man selv topper sin portion ved bordet, et sidste pift er et drys fint hakket persille på.