Gulerodsboller med græskarkerner ca. 12-14 stk.
Ingredienser:
- 25 g gær
- 2 dl. A-38
- 3 dl. lunken vand
- 1 tsk. groft salt
- 2 store groftrevne gulerødder ca. 3 dl.
- 75 g græskarkerner
- 75 g hørfrø
- 200 g fuldkornshvedemel
- 300 g hvid hvede
Fremgangsmåde:
Gæren kommes i en skål sammen med mælken og A-38 og gøren røres ud heri. Tilsæt, salt, revne gulerødder, græskarkerner og hørfrø, og det hele røres sammen. Fuldkornshveden tilsættes og røres ud. Hvid hvede tilsættes og røres ud heri. Brug enten en røremaskine elle en håndmikser. Dejen må ikke blive for fast. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Sæt store spiseskefulde af dejen på plader med bagepapir. Det kan være en fordel at bruge 2 spiseskeer og at have et glas kold vand som skeerne kan dyppes i så hænger dejen ikke fast. Lad bollerne efterhæve i 1 time tildækket. Bag bollerne gyldne og sprøde ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter.
Skriv en kommentar