Når kyllingen laves på grillen, bliver den bare ekstra sprød – dette er helt klart vores favorit, når vi skal have en hel kylling. Det kan godt betale sig at købe en kylling af høj kvalitet – de smager bare bedre.
Ingredienser:
1/1 fersk kylling
¼ øl
½ citron frisk timian og rosmarin
Olivenolie
Allround krydderi
1 kyllingeholder til grillen eller en dåse
Fremgangsmåde:
Kyllingen renses og rumpen skæres/klippes af med fjerkræsaks. Kyllingen duppes tør med køkkenrulle både ind og udvendig.
I kyllingeholderen eller dåsen kommes ¼ øl, den ½ citron og krydderurterne i. Kyllingen sættes over, og gnides med olivenolie og krydres med allround krydderi. Hvis der anvendes en dåse, kan det være nødvendig af klippe det yderste at lårbenene af, for at kyllingen står mere robust.
Kyllingen sættes på grillen, har i en gasgril, kan i med fordel give kyllingen det første kvarter ved 220 grader hvorefter varmen sættes ned til ca. 200 grader.
Kyllingen er færdig efter ca. 40 minutter. Brug evt. stegetermometer, den skal være 75 grader, for at kyllingen er gennemstegt.
Vi valgte som tilbehør at få ovn kartofler og ovnbagte squash til – opskrifterne findes også på bloggen.
Skriv en kommentar