Dette er en virkelig en lækker opskrift på frikadeller – som altid er et hit hjemme med os. Jeg serverer ofte kartofler i ovnen, og en lækker salat til.

14 stk.

Ingredienser:

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 tsk. groft salt
  • Ca. 125 g løg
  • 1 tsk. muskatnød
  • ½ tsk. allehånde
  • Frisk kværnet peber
  • 1 æg
  • 3/4 dl. groft rugmel
  • 1 1 /4 dl. minimælk eller skummetmælk
  • Rapsolie til stegning

 

Fremgangsmåde:

Kødet røres med saltet til det er blevet sejt – det tager et par 2 minutter med røremaskinen.

De øvrige ingredienser kommes i og fasen rører godt sammen og gerne i minimum 5 min.

Stilles på køl i minimum 30 minutter gerne længere.

En pande varmes op og fasen formes til frikadeller, frikadellerne brunes på begge sider i et par minutter på hver side, Vend dem og de steges videre i ca. 10 minutter til de er gennemstegte.

Serveres med en god salat og kartofler i ovnen.