Fantastisk lækker og sprød pizza, der er lavet på ren fuldkornsmel. Det er en favorit hjemme hos os. Bliver der noget til overs er der til madpakken næste dag.
Ingredienser til 2 store pizza
Dej:
2,5 dl lunken vand
25 g gær
200 g fuldkorns hvedemel
150-200 g hvid hvedemel (ikke alm. Hvedemel)
1 tsk. Salt
Fyld:
2 fed hvidløg
8 spsk. olivenolie
3 tsk. frisk rosmarin eller tørret
Salt og peber
8 kartofler der er skæres eller rives i meget tynde skiver
3-4 rødløg i tynde skiver
250 g revet mozzarella ost
evt. Rucola salat
Fremgangsmåde:
Gæren røres ud i det lunken vand og de andre ingredienser kommes i og dejen æltes godt, den skal være ret fast og slippe skålen når den kører rund.
Lad dejen hæver i 30 min. tildækket.
I en anden skål blandes olivenolie med hvidløg, rosmarin, salt og peber
På et mel drysset bord deles dejen i 2 lige store dele, der rulles så tyndt ud som muligt.
Bundene flyttes over på bagepapir.
Olien kommes på de 2 bunde, sørg for at olien er smurt godt ud og helt ud til kanten, det giver nogle dejlig sprøde skorper.
Herefter kommes rødløgene på og de tynde skiver kartofler fordeles ovenpå, til sidst kommes et tyndt lag ost på.
Pizzaerne bages ved 250 grader og gerne hvis der er en pizza funktion i ovnen (meget under varme) ellers ved varmluft i ca. 10 minutter.
Rucola skyldes og serveres til de færdige pizzaer.
Det vil toppe pizzaen, hvis der steges 2 squash i meget tynde skiver på en pande, som kan kommes oven på den færdige pizza, før rucola.
Skriv en kommentar