Dejlig koldskål uden sukker med hjemmelavede kammerjunkere til, som også er uden sukker og mel
Når solen skinner får man en ustyrlig lyst til hjemmelavet koldskål. I dag ville jeg se, om det var muligt at lave en koldskål uden sukker, for at få en sund udgave. Derudover valgte jeg selv at lave kammerjunkere til, som ligeså er uden sukker og mel. Jeg er meget tilfreds med resultatet og den er specielt lækker når der kommes friske bær i.
Ingredienser til koldskål:
4 æg
3 spsk honning
1 tsk vaniliepulver
1 citron både skal og saft
1 l. kærnemælk
½ l. A38
Frisk jordbær
Fremgangsmåde:
Pisk æg og honning luftigt og tilsæt de øvrige ingredienser. Koldsålen sættes på køl til den skal serveres. Alternativ kan den spises med det samme og køles ned med isterninger.
Serveres med friske jordbær og hjemmelavet kammerjunkere.
Kammerjunker uden mel og sukker
Ingredienser:
100 g mandler
100 g havregryn
2 spsk honning
80 g smør
1 knivspinds salt
1 tsk bagepulver
3 tsk kardemomme
1 æg
Fremgangsmåde:
Blend mandler og havregryn til fint mel, og bland alle ingredienser til en dej. Form dejen til små kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Tryk derefter kuglerne flade så de ca. er 0,5-1 cm. tykke. Bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 12-15 min. hold øje med dem undervejs, og tag dem ud, når de er let gyldne – pas på de ikke bliver brændte.
Skriv en kommentar