I dag lavede vi verdens bedste dadelkugler. Vi har egentlig aldrig spidst dadler hjemme hos os, men i forbindelse med at vi begyndte at spise antiinflammatorisk, og sukker derfor ikke indgår i vores mad, skulle vi finde alternativer. Vi har nu eksperimenteret med dadler, og er begyndt at anvende dadler i stedet for sukker, og sikke en succes. Vi lever nærmest uden sukker, da vi altid prøver, om vi ikke kan erstatte sukkeret med dadler, eller honning, eller som her i en kombi.
Nu er disse dadelkugle vores svar på de traditionelle havregrynskugler, der er fyldt med sukker, og vi har snydt flere venner, som troede det var traditionelle havregrynskugler.
De er også gode at fryse, så holder de også lidt længere☺️.

Ca. 25 kugler

Ingredienser:

  • 100g mandler
  • 100g havregryn
  • 50g mørk chokolade (70%)
  • 100g dadler
  • 50g rapsolie
  • 50g honning
  • 1 spsk kakao
  • 1 knsp salt
  • 2-4 spsk stærk kaffe (afhængig af hvor meget kaffesmag, du vil have i kuglerne)
  • Kokosmel til pynt

 

Fremgangsmåde:

Blend mandlerne og havregrynet til fint mel.

Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad. Hæld derefter den smeltede chokolade ned i blenderen sammen med dadler, rapsolie, honning, kakao, salt og kaffe.

Blend det det hele sammen, det kan være, at du også skal bruge hænderne, for at samle massen helt.

Tril massen til kugler og rul dem i kokosmel.

Kuglerne opbevares i køleskabet.