Dette er virkelig en lækker forret, som tapas eller på terrassen, når solen skinner. Jeg bliver aldrig træt af bruschetta med tomat, og jeg kan spise dem hele året. I dag har jeg lavet disse på fuldkornsbrød, hvilket bare gjorde retten endnu bedre og sundere.

4 stk.

Ingredienser:

4 skive tyndt skåret fuldkorns franskbrød (se opskrift på siden)

4 tomater

1 fed hvidløg

3-4 spsk olivenolie

Basilikum blade

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Rist franskbrødet let i ovn eller på brødrister. Laves brødene i ovnen kan brødene med fordel pensles med olie inden de kommer i ovnen. Laves de på brødrister pensles de bagefter.

Rør olie og det pressede hvidløg sammen. Pensel brødskiverne enten før eller efter ristning alt efter om de laves i ovn eller på brødrister.

Hak tomaterne i fine tern, og væsken presses let ud af tomaterne inden de kommes på brødet. Basilikumblade drysses over, og brødene krydres med salt og peber.

Tomaterne lækkes først på franskbrødet lige inden servering, ellers risikerer i at brødet bliver helt blødt af saften fra tomaterne.