Græskarsupper er en fantastisk ret på en dejlig efterårs søndag.

4 personer

Ingredienser:

600 g hokkaido

100 g løg

1 fed hvidløg

5 dl hønsefond

1 dl fløde

3 spsk. citronsaft

1-2 tsk. Chilipulver

Frisk kværnet peber

Groft salt

Rapsolie til at stege i

Fremgangsmåde:

Skræl græskaret, og skær det ud i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg. Svits løgene i rapsolie og tilsæt græskarstykkerne, når løgene er blevet gennemsigtige. Når det hele er svitset let, tilsættes hønsefonden.

Det hele koges i 15-20 minutter, til græskarstykkerne er blevet møre. Derefter blendes det med en stavblender. Fløden kommes i, og suppen koges yderligere 5 minutter. Hvis suppen er for tyk,  justeres til med vand. Smag suppen til med citrinsaft, salt, peber og chili. Det søde græskar skal krydres godt, så suppen ikke bliver for tung.

Server lækker groft bagt brød til.