Chokoladekage på en ny måde?
I dag valgte vi at prøve at eksperimentere med rødbede og ingefær, hvilket gav et fantastisk resultat.
Lige nu er vi optaget af, hvordan vi kan lave kager sundere. Vi synes det er spændende at prøve os frem med forskellige grøntsager. Nogle gange blive resultatet selvfølgelig bedre end andre.
Nu vil vi nyde den lækre kage! Vi håber, at I også nyder søndagen
Ingredienser:
4 æg
100 g dadler uden sten
50 g honning
1 ½ dl koldpresset rapsolie
200 g hvid hvedemel (ikke alm. hvedemel)
50 g kakao
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
300 gram friske rødbeder
1 æble
3 cm ingefær 20 gram
100 g hasselnødder
50 g chokolade 70%
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader.
Æggene deles i blommer og hvider. Pisk æggeblommer, dadler og honning sammen med en elpisker, til det bliver en luftig masse. Derefter hældes olien i, mens du stadig pisker.
Skræl og riv rødbeder og ingefær fint, æblet må gerne rives groft. Derefter piskes det lige så stille i dejen. Hasselnødderne og chokoladen hakkes groft og kommes i dejen.
Mel, kakao, bagepulver og salt blandes sammen og kommes i dejen. Dejen er ret fast, og der kan evt. kommes ½ dl vand i (det afhænger af, hvor meget væde der har været i rødbederne, om det er nødvendigt at komme vand i)
Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i dejen.
Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen nederst i ovnen i 45 minutter, eller til den lige præcis er gennembagt.
Skriv en kommentar