Først svitsede jeg porerne tilsat hvidløg og karry, dernæst lidt fløde for at gøre retten mere cremet, det var et virkelig et godt valg. Denne lækre bund sammen med fisken, som var stegt i ovnen, blev rigtig lækker og saftigt. Vil helt sikkert lave den igen.

Ingredienser:

300 g mørksej filet uden ben

1 porer

1 tsk. karry

½ tsk. gurkemeje

1 fed hvidløg

½ dl. Fløde

400 g kartofler

Olivenolie

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Kartoflerne skralles eller skylles hvis det er nye kartofler. Skæres i stave og kommes i et ildfast fad. Kartoflerne vendes i lidt olivenolie og krydres med salt og peber. Sættes i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 30-40 min.

Fisken ligges i et ovnfast fad – skulle der være et par ben i fisken fjernes de let med en fiskepincet alternativ en alm. pincet. Der hældes lidt olivenolie over fisken som krydres med salt og peber. Fisken skal have 8-10 minutter i ovnen ligeså ved 200 grader varmluft, pas på den ikke får for meget, da den så let bliver tør.

Porerne renses og skylles for jord. Skæres i meget tynde skiver. Porerne svitses på en stegepande med lidt olivenolie. Karry, gurkemeje og hvidløg tilsættes og svitses med, når porerne er møre tilsættes fløde, og det hele smages til med salt og peber.