Det er altid en sikker vinder med boller i karry, og i dag er den toppet med friske æbler i små tern, den er virkelig lækker. Der kan med fordel laves en dobbelt portion, så er der også til fryseren.
4 personer
Ingredienser:
1 løg ca. 50 g
500 g hakket svinekød (maks 10%fedt)
1 tsk groft salt
1 spsk karry
1 æg
1 dl minimælk
2 spsk rugmel
½ l vand + 1 bouillonterning
1 æble
2 løg ca. 100 g
1 spsk rapsolie
1 spsk karry
1 tsk gurkemeje
5 dl. Minimælk
2-3 spsk hvid hvede mel
Salt og peber
1 stort broccoli
120 g perlebyg
Fremgangsmåde:
Kød rører sejt med salt. Tilsæt derefter revet løg, karry, æg, minimælk og mel. Det hele røres godt samme i ca. 5 min. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Bring vand og bouillonterning i kog. Dyp en teske i vandet og form 24 boller med ske og hånd. Skru ned for varmen og kog 12 boller ad gangen i 7 minutter. Tag kødbollerne op med en hulske, og lig dem på en tallerken. Husk at gemme vandet til sovsen, når det sidste hold kødboller er kogte.
Riv æble og løg, Varm olien op tilsæt karry og gurkemeje og svits løg og æble et par minutter, det må ikke tage farve. Tilsæt vand fra de kogte kødbollerne og 4 dl mælk resten kommes i melryster sammen med melet. Melet og mælken rystes godt, og sovsen jævnes når den koger. Smag til med salt og peber.
Damp broccolien et par minutter og kog perlebyggen efter anvisningen på pakken.
Skriv en kommentar