Det er altid dejligt med en skive rugbrød, og når det er friskbagt og stadig lunt er det endnu bedre. Dette brød er virkelig lækkert og holder sig frisk i en lille uges tid.

Ingredienser:

3 dl vand

6 g gær

1 spsk honning

75 g surdej eller ¾ dl A38

200 g knækkede rugkerner eller skårne rugkerner

150 g græskarkerner

50 g hørfrø

250 g rugmel

10 g salt

Olivenolie til smøring af form

Fremgangsmåde:

Bland vand, gær og surdej/A38 sammen i en skål. Tilsæt honning og rør rundt. Resten af ingredienserne tilsættes og det røres godt og gerne i op til 10 minutter. Hvis der anvendes surdej, skal der evt. en dl. vand mere i.

Smør en form med olivenolie. Tag 75 g dej fra til surdej og sæt den på køl. Resten af dejen hældes i den smurte form. Dejen fordeles jævnt og pensles med lidt olivenolie.

Dejen sættes på køl til næste dag minimum 12 timer med vitavrap/klar film over.

Tænd ovnen på 175 grader, og bag rugbrødet i 1 1/5 time. Rugbrødet tages ud af formen og køles af på risten.