Ovnbagt Laks med grønne asparges og friske spinatblade der er let dampet

Dette er virkelig en lækker måde at få laks på. Laks er en af vores ynglings fisk, da laks kan laves med så meget forskelligt tilbehør til. I dag har vi valgt grønne asparges og friske spinatblade, som jeg lige dampede let.

2 personer

Fremgangsmåde:

2 Laksefileter

1 bundt grønne asparges

250 g friske spinatblade

½ dl fløde

1 spsk smør

Rapsolie

Salt og peber

Revet parmesanost

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op på 200 grader.

Læg laksen i et ovnfast fad, der er smurt med lidt rapsolie. Laksen dryppes med lidt olie og krydres med salt og peber. Bages i ovnen i ca. 15 minutter.

Spinatbladene skylles og tørres.

En gryde varmes op med smør og spinatbladene kommes deri, bladene vendes forsigtigt rundt. Når de er faldet lidt sammen, kommes fløden i og spinaten smages til med salt og peber. Pas på du ikke giver den for meget, det er ikke mange minutter, den skal stå på blusset.

En anden gryde fyldes med vand og lidt salt. Gryden bringes i kog. Aspargesene kommes i og koger ca. 3-5 minutter til de er møre, der skal stadig være bid i dem. Aspargesene tages op med en hulske. En tallerken anrettes med laksestykke, asparges og spinat der drysset med revet parmesanost.