Dette er en virkelig en lækker opskrift på frikadeller – som altid er et hit hjemme med os. Jeg serverer ofte kartofler i ovnen, og en lækker salat til.
14 stk.
Ingredienser:
- 500 g hakket svinekød
- 1 tsk. groft salt
- Ca. 125 g løg
- 1 tsk. muskatnød
- ½ tsk. allehånde
- Frisk kværnet peber
- 1 æg
- 3/4 dl. groft rugmel
- 1 1 /4 dl. minimælk eller skummetmælk
- Rapsolie til stegning
Fremgangsmåde:
Kødet røres med saltet til det er blevet sejt – det tager et par 2 minutter med røremaskinen.
De øvrige ingredienser kommes i og fasen rører godt sammen og gerne i minimum 5 min.
Stilles på køl i minimum 30 minutter gerne længere.
En pande varmes op og fasen formes til frikadeller, frikadellerne brunes på begge sider i et par minutter på hver side, Vend dem og de steges videre i ca. 10 minutter til de er gennemstegte.
Serveres med en god salat og kartofler i ovnen.
Skriv en kommentar