Lækre friskbagte boller med hvid hvede – så derfor er de sunde! Det er den nemmeste opskrift og fordi de er kold hævede, er det nemt at få friskbagte boller til morgenmad. Denne opskrift er med chiafrø.

14 stk.

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 7 dl vand + 2 dl vand
  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 spsk. honning
  • ½ dl rapsolie
  • 900 g hvid hvedemel (specialmel)
  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde:

Gæren opløses i vandet (7 dl). Chiafrøene udblødes i 2 dl vand, og kommes i skålen sammen med olie, salt og halvdelen af melet.

Ælt det godt igennem i en røremaskine. Det sidste mel tilsættes, og dejen røres i 5-7 minutter. Vær opmærksom på, at dejen bliver lind, men det er meningen.

Dæk dejen til, og sæt den på køl til næste dag (minimum 6-8 timer).

Dagen efter:

Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og tænd ovnen på 250 grader varmluft.

Drys bordet med mel og tag dejen ud på bordet. Dejen skal ikke ælte. Den deles i 2 stykker som hver skæres i 7 lige store stykker. Derefter sættes stykkerne på en bageplade med 2 dejskrabere – ingen fingre i dejen.

Bollerne bages 25 minutter i ovnen og værsgo så er der lækre friskbagte boller.