I denne lasagne er der brugt squash og hvidkål som plader, og den smager fantastisk. Det er virkelig dejligt at det er muligt at lave en lasagne uden de normale kulhydrater tunge pasta plader.

4 Personer

Kødsovs:

  • 600g hakket oksekød
  • 1 spsk. koldpresset rapsolie
  • 3-4 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 5 gulerødder
  • 2 tomater
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk. tørret oregano
  • Salt og Peber

Bechamelsovs:

  • 2 spsk. koldpresset rapsolie
  • 2 spsk. hvid hvede, fuldkornshvedemel el. (ikke alm hvedemel)
  • 3 dl minimælk
  • 75 gram mozzarella ost 15%
  • ½ tsk. Stødt muskatnød
  • Salt og peber
  • 1 squash
  • 4 fuldkornslasagneplader eller 250 gram hvidkål

Fremgangsmåde:
Olien varmes op i en gryde, når den er varm kommes kødet i og brunes. Kødet er brunet når det har skiftet fra rød til brunlig farve. Det yderste skal af løgene tages af og løgene hakkes fint. Gulerødderne vaskes og evt. skrælles hvorefter de rives. Tomaterne skæres i små tern og alle grøntsagerne kommes i gryden sammen med de flåede tomater og de pressede hvidløg.
Det skal stå og simre i minimum 15 minutter.
I mens laves bechamelsovsen.
Olien varmes op i en gryde ved svag varme, må ikke koge, når den er varm piskes melet i. Mælken kommes i lidt ad gangen under stadig omrøring, sørg for at få rørt den jævn hver gang så den ikke klumper, sovsen skal op at koge, så den bliver tykkere, men husk at piske konstant, så den ikke brænder på.
Tilsæt mozzarellaosten, muskatnød, salt og peber, og lad sovsen koge igennem et par minutter til osten er smeltet.
Squashen skæres halvt over og skæres i meget tynde skiver på den lange led, skal bruges som lasagneplader.
Ovnen tændes på 200 grader varmluft.
I et ildfast fad lægges lag kødsovs ca. 1/3 del, herefter et lag squash, det passer med hele squashen. Her på et lag af kødsovs, bechamelsovs og lasagneplader/hvidkål, sidste lag består af kødsovs og bechamelsovs.
Lasagnen sættes i oven og bages i ca. 30 minutter til den har fået en dejlig brunlig farve.

Serveres med salat til.